maandag 7 juli 2014

DIY - simpel en goedkoop armbandjes maken

Wil jij ook van die leuke armbandjes voor bij je outfits, maar heb je niet zoveel geld? Deze armbandjes zijn super makkelijk en goedkoop te maken! Al het materiaal is verkrijgbaar bij het leuke winkeltje Beadies (behalve de tangetjes, deze zijn te vinden bij onder andere bouwmarkten). Beadies heeft drie vestigingen, namelijk in Amsterdam, Groningen en Utrecht en ze hebben honderden verschillende kraaltjes en bedeltjes. Daarnaast verkopen ze ook allerlei slotjes en touwtjes. Ideaal voor het maken van je eigen armbandje! Er zijn veel verschillende mogelijkheden om armbandjes te maken en ik laat er hier eentje van zien.


Wat je allemaal nodig hebt voor het maken van deze armbandjes is het volgende:
Kraaltjes
Elastiek
Staafje
2 Tangetjes (kniptang en een rondbektang)


Als eerst knip je het stompje van het staafje af en krul je alvast één uiteinde tot ringetje met de rondbektang. Zorg dat je het ringetje nog niet helemaal dicht klemt, want het elastiek moet er nog tussen.


Vervolgens meet je het elastiek af aan de omvang van je arm. Je hebt twee stukjes elastiek nodig die allebei dubbelgeklapt in het armbandje verwerkt worden. Zorg dat deze stukjes even lang zijn (circa 6-8 cm).
Als je de elastiek op maat hebt geknipt, kun je één van de twee stukjes door het ringetje van het staafje halen en het ringetje dichtklemmen. Daarna kunnen de kraaltjes eraan! Als deze eraan zitten, mag er aan de andere kant van het staafje ook een ringetje gemaakt worden. Als het staafje nog te lang is, knip er dan nog een stukje vanaf (let op dat je het stukje niet te kort maakt! Beter een te groot lusje dan een te klein, want dat is heel lastig krullen).

Ten slotte zorg je dat de stukjes elastiek gelijk zijn aan elkaar en knoop je de vier uiteinden bij elkaar. Maak eerst een los knoopje en meet dan nog even aan je arm of de omvang klopt. Als het armbandje de gewenste grootte is, kun je het knoopje straktrekken zodat het armbandje stevig is en niet los zal laten. Et voila! Je armbandje is klaar!

Good luck!

x Carlyn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten